Pedoclub 'Kinderbevrijdingsfront' ziet af van flyeractie

De pedoclub 'Kinderbevrijdingsfront' komt toch niet flyeren tijdens de Canal Parade. De persoon die dat zou doen namens de club heeft dit besloten na overleg met de politie en burgemeester Halsema.

Volgens het 'Kinderbevrijdingsfront' zou de extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet naar Amsterdam komen om op jacht te gaan naar de persoon die flyert. Dat schrijft Hart van Nederland en bevestigt de politie.

Uit angst voor de extreemrechtse groep heeft de man de flyeractie afgeblazen. De actie was bedoeld om aandacht te vragen voor de rechten van pedofielen. Volgens het 'Kinderbevrijdingsfront' zou de Pride ook open moeten staan voor mensen die op kinderen vallen. In november al werd de Pride benaderd door de groep, maar die zag niks in het plan.

Later punt maken
De flyeractie tijdens de Canal Parade zou een 'grotere actie' moeten worden 'maar er is teveel onrust. Het is belangrijk om de rust te laten wederkeren', vertelt de man.

De club hoopt later alsnog zijn punt te kunnen maken. 'Mensen met pedofiele gevoelens moeten gewoon kunnen uitkomen voor hun geaardheid. Als je pedofiel bent, ben je crimineel. We willen een inclusieve Pride en samenleving. Je mag niet bestaan, kennelijk, dus nu ga ik de strijd aan. We moeten veranderen als maatschappij.'