MLB: Pitcher voorkomt runs vanuit het outfield

Chicago White Sox hebben een mooie zege geboekt tegen de Philadelphia Phillies. Na vijftien innings wonnen de White Sox in Philadelphia met 4-3 van de Phillies.

Toch was er een honkballer van de Philadelphia Phillies die na de wedstrijd de meeste aandacht kreeg. Vince Velasquez, die normaal een werper is, kwam te spelen in het outfield en dat deed de 27-jarige Amerikaan eigenlijk heel goed. In de veertiende inning voorkwam Velasquez met een prachtige aangooi van 94.7 mph de voorsprong van de Chicago White Sox. In de volgende inning kwamen de White Sox alsnog op voorsprong, maar Velasquez voorkwam veel erger na een prachtige vangbal op een slag van Jose Abreu.

Vannacht stond er opnieuw een wedstrijd tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox op het programma. Waar vorige week Boston in eigen huis flink uithaalde tegen de Yankees door onder meer de grootste zege uit de historie te boeken tegen de New York Yankees.

Ditmaal namen de Yankees het in eigen huis op tegen de Boston Red Sox en de meeste actie viel er in de eerste inning te noteren. De Red Sox kwamen op een 2-0 voorsprong via een homerun van J.D. Martinez, maar in dezelfde inning kwamen de Yankees terug via een grandslam homerun van Gleyber Torres, goed voor vier runs. De 4-2 was ook meteen de eindstand in New York.

Uitslagen MLB vrijdag:

Chicago Cubs - Milwaukee Brewers 6-2
Baltimore Orioles - Toronto Blue Jays 2-5
Pittsburgh Pirates - New York Mets 8-4
Philadelphia Phillies - Chicago White Sox 3-4 (vijftien innings)
New York Yankees - Boston Red Sox 4-2
Cleveland Indians - Los Angeles Angels 7-3
Atlanta Braves - Cincinnati Reds 2-5
Texas Rangers - Detroit Tigers 5-4
Houston Astros - Seatlle Mariniers 10-2
Minnesota Twins - Kansas City Royals 11-9
Colorado Rockies - San Francisco Giants 5-4
Arizona Diamondbacks - Washington Nationals 0-3
Los Angeles Dodgers - San Diego Padres 2-5