Overzicht Wielertransfers 2020: Carapaz en Quintana verlaten Movistar

Donderdag op 1 augustus ging de transfermarkt in het wielrennen open. Op dat moment mogen de wielerteams bekendmaken welke renners ze voor volgende jaar hebben aangetrokken. FOK!sport houdt ook het wielernieuws in de gaten en in dit bericht zullen de belangrijkste transfers verzameld worden.

Carapaz voor drie jaar naar Team Ineos
Richard Carapaz verlaat na drie seizoenen Movistar voor Team Ineos. De Ecuadoraanse wielrenner die dit jaar de Giro d'Italia heeft gewonnen tekent een driejarig contract bij de Britse ploeg. "Ik voel dat dit een geweldige kans voor mij is om mijn ontwikkeling door te zetten en te groeien als renner. Ik werk nu met een team dat jaar na jaar erg sterk voor de dag komt", zegt Carapaz in het persbericht op de site van Team Ineos.

Quintana naar Arkéa-Samsic
De transfer van Nairo Quintana hing al heel de zomer in de lucht, maar vandaag op de eerste rustdag van de Ronde van Spanje heeft Arkéa-Samsic hef officieel bekendgemaakt. De leider in de Vuelta a España tekent een driejarig contract bij de Franse ploeg en neemt zijn broertje Dayer mee die ook een contract voor drie jaar tekent. Ook Diego Rosa (Team Ineos) en Winner Anacona (Movistar) maken de overstap op voorspraak van Quintana naar de Franse ploeg.

Haas vijfde aanwinst Cofidis voor komend seizoen
Nadat Cofidis eerder al Elia Viviani en Guillaume Martin wist aan te trekken voor volgend seizoen heeft de Franse ploeg nu ook Nathan Haas vastgelegd. De Australiër kent een teleurstellend seizoen tot nu, maar in het verleden eindigde hij al eens vierde in de Amstel Gold Race en afgelopen jaar werd hij nog derde in de Ronde van Turkije.

Jan Hirt versterkt klimploeg CCC
Ook Hirt verlaat Astana en tekent een tweejarig contract bij de Poolse ploeg CCC en is daarmee de derde aanwinst die goed is in de bergen. Eerder werden al Ilnur Zakarin en Fausto Masnada binnengehaald. Hirt reed dit jaar een sterke Ronde van Zwitserland waarin hij vijfde werd en was hij dichtbij een etappezege in de zestiende etappe van de Ronde van Italië, waarin hij alleen Giulio Ciccone. Masnada werd in die etappe derde.

Cort verlaat Astana voor EF Education First
Magnus Cort verlaat na twee jaar Astana voor EF Education First. De 26-jarige Deense allrounder won verleden jaar een rit in de Tour de France en dit jaar won hij een rit in Parijs-Nice. Die ritzeges kwamen allemaal uit een vroege vlucht die hij vervolgens afmaakte. In 2016 won hij twee etappe in de Ronde van Spanje in een massasprint.

Degenkolb voor twee jaar naar Lotto Soudal
Nadat Lotto Soudal eerder al Philippe Gilbert aantrok voor volgend jaar heeft de Belgische ploeg opnieuw een renner aangetrokken voor kasseiklassiekers. John Degekolb tekent een contract voor twee jaar bij Lotto Soudal. In 2015 was hij het meest succesvol door Milan San Remo en Parijs Roubaix te winnen. Vorig jaar won hij nog wel de kasseietappe in de Tour de France.

Ook Kämna verlaat Sunweb
Na Tom Dumoulin verlaat ook Lennard Kämna Sunweb. De Duitser kende een moeilijke periode bij Sunweb, maar in de Ronde van Zwitserland en de Tour de France reed hij weer erg sterk al zat een overwinning er niet in voor de 22-jarige Duitser. Hij trekt nu voor twee jaar naar BORA-hansgrohe.

Gilbert keert terug bij Lotto Soudal
Philippe Gilbert keert naar negen jaar weer terug bij Lotto Soudal. De 37-jarige Waal won dit jaar nog Parijs-Roubaix in dienst van Deceuninck - Quick Step, maar fietst de komende drie jaar voor Lotto Soudal. In het verleden won Gilbert in dienst van Lotto nog onder meer Amstel Gold Race, Waalse Pijl en zijn thuiskoers Luik-Bastenaken Luik. Ook won hij de Ronde van Lombardije in dienst van de Belgische ploeg.

Dumoulin zoals verwacht naar Jumo-Visma
Over de toekomst van Tom Dumoulin is eindelijk duidelijkheid, maar meer daarover in dit bericht. Het contract van de Nederlander wordt aan het einde van het jaar ontbonden bij Sunweb en tekent een contract voor drie jaar bij Jumbo-Visma.

Gebroeders Van Poppel naar Wanty-Gobert
Danny van Poppel verlaat Jumbo-Visma aan het einde van dit seizoen voor het Belgische Wanty-Gobert, waar hij zijn oude ploegleider Hilaire Van de Schueren tegenkomt. Ook Boy van Poppel kiest voor de Belgische ploeg. Hij verlaat op het einde van het seizoen Roompot-Charles, de ploeg die mogelijk verdwijnt uit het peloton. In het verleden reden de gebroeders Van Poppel ook al samen toen bij Vacansoleil. Ook toen was Van de Schueren ploegleider.

Campenaerts verlaat Lotto Soudal voor Team NTT
Victor Campenaerts is de komende drie jaar te bewonderen in het shirt van Team NTT, de opvolger van Dimension Data. De voormalig Europees kampioen tijdrijden krijgt bij zijn nieuwe ploeg alle vrijheid om zich te richten op het tijdrijden met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio als grote doel.

Martin voor twee jaar naar Israel Cycling Academy
Israel Cycling Academy heeft een belangrijke slag geslagen op de transfermarkt. De Israëlische ploeg maakte vandaag bekend dat ze Daniel Martin voor twee jaar hebben vastgelegd.De Ier die nog uitkomt voor UAE Emirates kent dit seizoen een teleurstellend seizoen, maar in het verleden won hij onder meer Luik Bastenaken Luik en de Ronde van Lombardije. Vorig jaar werd Martin nog achtste in het eindklassement van de Tour de France.

Cattaneo naar Deceuninck-Quick-Step
Cattaneo heeft voor volgend seizoen een nieuwe werkgever. De Italiaan, die dit seizoen dichtbij een etappezege was in de Giro d'Italia, trekt voor twee jaar naar de Belgische ploeg. Hij is alweer de vijfde aanwinst voor Deceuninck-Quick-Step.

Benoot nieuwste aanwinst Sunweb
Tiesj Benoot verlaat Lotto Soudal voor Sunweb. De 25-jarige Belg heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij de Duitse ploeg en zal zich voornamelijk gaan richten op de Waalse klassiekers en de Belg wil ook scoren in het rondewerk. In het verleden reed hij al top vijf in de Tirreno-Adriatico en de Ronde van Zwitserland.

Formolo voor twee jaar naar UAE Emirates
Davide Formolo verlaat na twee jaar BORA-hansgrohe en fietst vanaf komend jaar voor UAE Emirates. De Italiaans kampioen zal voornamelijk worden uitgespeeld in de Ardennenklassiekers. Dit jaar werd hij nog tweede in Luik-Bastenaken-Luik. Daarnaast pakte hij ook de zege in het Italiaans kampioenschap op een heuvelachtig parcours.

Richeze herenigd met Gaviria
Maximiliano Richeze is volgend jaar weer de sprintaantrekker voor Fernando Gaviria. De Argentijn was van 2016 tot eind 2018 al de vaste lead-out van de Colombiaan. Gaviria won onder meer dankzij Richeze vier etappes in de Giro d'Italia in 2017 en in 2018 sprintte Gaviria naar twee dagzeges in de Tour de France.

Zakarin voor twee jaar naar CCC
Ilnur Zakarin verlaat na vijf jaar Katusha. De Russische klassementsrenner won in het verleden de Ronde van Romandië voor de Russische ploeg en moet nu voor succes zorgen bij de Poolse ploeg CCC. Dit jaar won de Rus nog een etappe in de Giro d'Italia en werd tiende in het eindklassement

Consonni wordt ploeggenoot van Viviani
Ook Cofidis blijft renners aantrekken voor het volgend seizoen. Ditmaal is Simone Consonni de nieuwe versterking voor de Franse ploeg. De snelle Italiaan wordt volgend seizoen de ploeggenoot van een andere snelle Italiaan Elia Viviani.

Sunweb
Sunweb is actief op de transfermarkt. Donderdag werden met Alberto Dainese, Mark Donovan en Thymen Arensman al drie toptalenten vastgelegd en vandaag werd bekend dat ook de Duitsers Jasha Sütterlin en Nico Denz volgend jaar voor de Duitse ploeg fietsen.

Nibali naar Trek-Segafredo eindelijk officieel
Vicenzo Nibali is vanaf het volgend jaar te bewonderen in het shirt van Trek-Segafredo. Het was al even bekend dat Nibali naar de Amerikaanse ploeg zou vertrekken, maar nu heeft de ploeg het ook officieel gemaakt. Nibali neemt zijn broer Antonio mee naar Trek-Segafredo.

Enric Mas voor drie jaar naar Movistar
Mas is de nieuwe aanwinst van Movistar. De Spanjaard is de nieuwe klassementsrenner van Movistar. Mas werd vorig jaar nog tweede in de Ronde van Spanje, maar kent dit jaar een teleurstellend jaar bij Deceuninck-Quick Step. Hij daarmee de opvolger van Mikel Landa. Ook Richard Carapaz en Nairo Quintana zullen vertrekken bij Movistar.

Ook Martin naar Cofidis
Nadat Cofidis eerder al sprinter Elia Viviani aantrok voor het volgend seizoen heeft de Franse ploeg nu ook de Franse klimmer Guillaume Martin binnengehaald. Martin reed de afgelopen jaren voor de Belgische ploeg Wanty-Gobert en werd in de afgelopen Tour de France twaalfde in het algemeen klassement.

Elia Viviani naar Cofidis
Ook Elia Viviani heeft een nieuwe ploeg gevonden. De Italiaanse sprinter, die zondag nog de Prudential RideLondon won en daarmee zijn achtste overwinning van het jaar boekte, verlaat Deceuninck-Quick Step en vertrekt naar Cofidis. Ook zijn land- ploeggenoot Fabio Sabbatini gaat mee naar Cofidis.

Landa kiest voor Bahrain Merida
Mikel Landa maakt de overstap naar Bahrain Merida. De Bask die dit jaar vierde werd in de Giro d'Italia en als zesde eindigde in de Tour de France zal de nieuwe kopman zijn van Bahrain Merida. In het verleden stond de 29-jarige Bask al eens op eindpodium van een grote ronde. In 2015 werd hij toen derde in het eindklassement van de Ronde van Italië

Van Lerberghe en Steels voor twee jaar naar Deceuninck-Quick-Step
Deceuninck-Quick-Step heeft ook zijn eerste twee transfers voor het komend seizoen bekendgemaakt. Bert Van Lerberghe komt over van Cofidis en tekent een contract voor twee jaar. Ook Stijn Steels, die nog nog fietst voor Roompot-Charles heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij de Belgische ploeg.

Brandon McNulty
UAE Emirates heeft de komst van Brandon McNulty bekendgemaakt. De 21 jarige Amerikaan komt over van Rally UHC Cycling en tekent een contract voor drie jaar. In het verleden werd McNulty onder meer wereldkampioen tijdrijden bij de junioren en dit jaar won hij het eindklassement in de Giro di Sicilia.

Matteo Trentin
Een van de eerste transfers die bekend is gemaakt is dat Matteo Trentin de overstap maakt naar het Poolse CCC. De Europees kampioen en ritwinnaar in de laatste Tour de France gaat Mitchelton-Scott verlaten en tekent een contract voor twee jaar bij de Poolse ploeg.

Overzicht wielerteams (Pro Shots / George Deswijzen)
Overzicht wielerteams (Pro Shots / George Deswijzen)