Bandai Namco richt nieuwe mobile game bedrijf op

Bandai Namco Entertainment heeft de oprichting van een nieuw bedrijf in Barcelona aangekondigd. Bandai Namco Mobile zal gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling en marketing van mobiel entertainment buiten de Aziatische markt.

Gefocust op de groeiende mobiele business binnen de Network Entertainment Unit binnen Bandai Namco group, zal het nieuwe bedrijf de overzeese mobiele ontwikkeling en marketingwerkzaamheden overzien, wat voor flexibelere en beter samenwerkende contentcreatie en marketingactiviteiten zal zorgen.

Het opzetten van een apart bedrijf voor al onze Westerse mobiele ontwikkeling en marketing staat ons toe beter te reageren op markttendensen en om hogere kwaliteit content op een sneller tempo te creëren, als onderdeel van onze langetermijnvisie voor de business.”, stelt Naoki Katashima, CEO van Bandai Namco Entertainment Europe, Bandai Namco Entertainment America en Bandai Namco Mobile, “We hopen dat je je verheugt op geweldig entertainment, gebracht door Bandai Namco Mobile.

De keuze om ons te vestigen in Barcelona was makkelijk”, zegt Tatsuya Kubota, COO van Bandai Namco Mobile. “De stad is niet alleen een van de mooiste steden ter wereld, het is ook een broeinest voor internationale game-ontwikkeling en het thuis van het beste talent dat de mobiele industrie te bieden heeft.

Bandai Namco Mobile zal begin 2020 de deuren openen, en werving van talent zal de komende maanden starten.