Mooie NASCAR-strijd op Tricky Triangle

Voor de liefhebbers van een stevig potje racen keren we nog even terug naar zondagavond. Op de Pocono Raceway, de Tricky Triangle, werd weer geracet in de NASCAR Cup Series, de tweede race van het jaar op de baan met drie bochten.

Met Kevin Harvick en Joey Logano op front row werd het veld op gang gevlagd en die kregen Kyle Busch, Denny Hamlin en Erik Jones achter zich aan. Gedurende de verder weinig boeiende eerste stage nam Kyle Busch de leiding over en hij won de stage dan ook vrij ruim voor Logano, Harvick, Hamlin en Martin Truex Jr.

Harvick en Hamlin reden bij de herstart voorop, tot een probleem voor Chase Elliott al snel voor de volgende caution zorgde. Busch had inmiddels de leiding bij de herstart, Harvick reed erachter en ook Jimmie Johnson zat nu goed voorin. Kort voor het einde van de stage werd de boel even geneutraliseerd, want het regende een beetje en dat is gevaarlijk.

Een onderling duel tussen Suarez en Blaney zorgde ervoor dat Blaney - zonder al teveel schade - in de muur eindigde: caution. Busch moest voor brandstof naar binnen, Johnson pakte de stagewinst en met Logano en Harvick voorop konden we weer door, waarbij Hamlin gelijk de leiding in handen pakte.

Suarez en Blaney in de clinch (Bron: YouTube)

Met nog 47 ronden te rijden spinde de #47 van Ryan Preece met enige vaart de muur in. Dat zorgde dus voor een caution, waarna Busch en Jones bij de volgende herstart de eerste posities in beslag namen. Busch moest echter sowieso nog een pitstop maken en zo nam Jones de leiding over, voor teamgenoten Truex en Hamlin.

Vijftien ronden voor het einde opende Hamlin de aanval op Jones, gevolgd door Truex. De vraag bij dat alles was wel wie er nog naar binnen moest, want het zou spannend worden. Harvick kwam in de slotronden ook nog bijzonder dicht bij de koplopers en met acht ronden te gaan kwam de volgende caution: Josh Bilicki of all people parkeerde met problemen tegen de muur.

Hamlin vertrok bij de herstart op kop, gevolgd door Jones, Truex en met nog vier ronden op de teller...en na twee bochten volgde de caution: Kurt Busch en Michael McDowell kwamen met elkaar in de clinch. Na het opruimen werd de boel op gang gevlagd voor de overtime, Hamlin, Jones, Truex en ineens ook Kyle Larson voorin.

Dit keer ging het opvallend genoeg wél goed en Hamlin wist de niet al te stevige aanval van Jones af te slaan voor zijn vijfde zege op Pocono, voor Jones, Truex, William Byron en Larson.

Crash in de slotfase (Bron: YouTube)