Voorzitter FIA en voormalig teambaas Todt over Schumacher: “Het gaat uitstekend met hem”

Jean Todt heeft afgelopen weekend een bezoek gebracht aan Michael Schumacher. Volgens de voorzitter van de internationale autosportfederatie FIA en voormalig teambaas van Ferrari gaat het uitstekend met de zevenvoudig wereldkampioen. De Duitser is nog steeds herstellende van een zwaar skiongeval in 2013.

Over de exacte fysieke en mentale toestand van Schumacher is weinig bekend. Zijn familie en nabije omgeving doen daar geen uitspraken over.

“Ik durf te zeggen dat het uitstekend met hem gaat. Ik heb samen met Michael naar de race gekeken dit weekend”, aldus Todt. “Ik ben graag erg voorzichtig met het geven van updates over zijn toestand, maar ik durf te zeggen dat het uitstekend met hem gaat. Ik heb samen met Michael naar de race van dit weekend gekeken. Dat doen we overigens wel vaker. ’Schumi’ is in goede handen en wordt goed verzorgd.”

Nogmaals Todt: “Hij geeft niet op en blijft vechten. Zijn familie vecht even hard voor hem. Ik besef wel dat onze vriendschap niet meer hetzelfde is als deze ooit was. Net zoals de communicatie heel anders verloopt dan we voor zijn ongeval gewend waren. We maken allemaal het beste van de situatie. Iedereen is erg positief ingesteld.”