Terugkeer Suárez bij Ajax niet uitgesloten: "Maar dan moet alles passen"

Luis Suárez heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit eens terug te willen keren bij Ajax. Volgens Mike Verweij, clubwatcher namens De Telegraaf, is het zeker niet uit te sluiten dat de Uruguayaan binnen drie jaar terugkeert in het shirt van de Amsterdammers. Het contract van de 32-jarige aanvaller van Barcelona loopt nog door tot medio 2021.

"Luis Suárez heeft er nooit een geheim van gemaakt Ajax en Amsterdam definitief in zijn hart te hebben gesloten en flirt op sociale media nog regelmatig met zijn oude liefde", schrijft Verweij op de website van zijn werkgever. "Daarnaast is het beleid van Ajax om oud-spelers die nog een meerwaarde hebben, proberen te verleiden naar Amsterdam terug te keren", stipt de journalist aan.

Volgens Verweij beschikt Ajax over voldoende financiële middelen om Suárez te verleiden tot een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA. Zo werd vorig seizoen bijvoorbeeld Daley Blind teruggehaald, geeft Verweij als voorbeeld.

"Dat is gezien de dubbel, het bereiken van de halve finale van de Champions League en de winst van de Cruijff Schaal een enorm succes. Dit jaar werden lijntjes uitgegooid naar Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, maar de Belgen zeiden Marc Overmars het nog te vroeg te vinden voor een terugkeer."

Het is volgens Verweij niet uit te sluiten dat Overmars binnen drie jaar wel beet heeft bij Suárez. "Maar dan moet alles passen. Barcelona mag niet te veel voor hem vragen, de speler zelf zal salaris moeten inleveren en Ajax moet voorin een vacature hebben. Al zal de deur voor hem altijd open staan. Zo kan hij zijn woorden graag bij Ajax terug te keren waarmaken."