FOK! Wat een weer: echte buien!

Goeiedag!

Ook gisteren werd er in het oosten weer een tropische dag genoteerd. Dit is echter wel de laatste keer voorlopig. Het weer gaat uit een ander vaatje tappen de komende dagen. gisteren was het nog overwegend zonnig. De passage van twee zwakke fronten ging vrijwel geruisloos. Alleen in het oosten ontstonden er aan het einde van de middag een paar buien die naar het noorden trokken. In de loop van de dag draaide de wind van zuidoost naar zuidwest, en daar komt ons weer de komende tijd vandaan. De afgelopen nacht zijn er hier en daar al pittige buien gevallen.

Vandaag vallen er in de ochtend nog steeds veel buien in het westen. Daarbij kan ook makkelijk onweer bijzitten. Lokaal vallen er daar dan grote hoeveelheden regen. Sommige modellen suggereren zelfs tot 40 mm aan toe. In de loop van de ochtend en middag breiden de buien zich naar het oosten toe uit. Toch zullen er ook plaatsen zijn die weinig of geen buien krijgen, maar neem de paraplu toch maar mee. Bij buien kunnen ook enkele zware windstoten voorkomen. Toch schijnt de zon ook geregeld tussen de buien door. Met 19 tot 24 graden hebben we vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar. 

Fijne avond!  

Kasteel Schwanenburg (Foto: Erwin Klein)
Kasteel Schwanenburg in Kleve torent boven de grondmist uit. Een prachtige en rustieke foto van Erwin Klein. (Foto:Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.