Terugkeer van David Neres maakt Ajax-selectie bijna compleet

David Neres heeft zich dinsdag voor het eerst weer op de training van Ajax laten zien, zo melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. De aanvaller kreeg langer vakantie vanwege zijn deelname aan de Copa América, maar heeft zich nu weer aangesloten bij zijn ploeggenoten. De eerste Eredivisie-wedstrijd, zaterdag tegen Vitesse, lijkt echter wel te vroeg te komen voor de aanvaller.

Neres mocht na afloop van het door Brazilië gewonnen landentoernooi drie weken op vakantie en miste daardoor onder meer een aantal oefenwedstrijden en de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Nicolás Tagliafico, namens Argentinië eveneens actief op de Copa, sloot zich eerder weer aan bij de selectie en maakte maandag tegen Sivasspor zijn eerste minuten van de voorbereiding.

Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech en André Onana waren met respectievelijk Marokko en Kameroen actief op de Afrika Cup en ook zij keerden onlangs terug op het trainingsveld. Onana stond zaterdag zelfs al in de basis tegen PSV, terwijl Ziyech als invaller binnen de lijnen kwam. Mazraoui deed maandag net als Tagliafico mee tijdens de in 1-1 geëindigde oefenwedstrijd tegen Sivasspor.

Met de terugkeer van Neres is de selectie van trainer Erik ten Hag nu bijna compleet. Alleen nieuwkomer Edson Álvarez staat nog niet op het trainingsveld.