Jaap Stam 'heeft vetorecht' in 'soort technisch hart' Feyenoord

Feyenoord is nog altijd op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Trainer Jaap Stam is onlangs geconfronteerd met een blessure van Sven van Beek, terwijl Jan-Arie van der Heijden zijn vertrekwens heeft uitgesproken.

Martijn Krabbendam stelt dat de Rotterdamse club binnenkort afreist naar Argentinië om naar versterkingen te speuren. De journalist van Voetbal International zegt bij FOX Sports dat de agenten van Stam naast een centrale verdediger ook nog azen op een nieuwe spits, onder meer omdat Nicolai Jörgensen blessuregevoelig is.

"Sjaak Troost (technisch directeur, red.) heeft zich omringd met Dirk Kuyt, Stanley Brard (hoofd opleidingen, red.) en Stam, een soort technisch hart", aldus Krabbendam. Deze personen bepalen samen welke spelers eventueel in aanmerking komen voor een dienstverband bij Feyenoord, zo klinkt het.

Hoewel de genoemde personen allemaal een belangrijke rol vervullen, heeft Stam een speciale positie. "Stam heeft een soort vetorecht. Als Kuyt en Brard met iemand komen, kan Stam zeggen dat hij hem niet wil", aldus Krabbendam.

De Rotterdammers denken naar verluidt onder anderen aan spits Danylo Sikan van Shakhtar Donetsk. Krabbendam benadrukt echter dat de komst van de jonge aanvaller niet reëel is. "Hij moet drie miljoen euro kosten, maar er is geen euro. Hij zal ongetwijfeld op het lijstje staan, maar volgens mij komt hij niet", concludeert de journalist.