'Cruijff moet hogere rating in FIFA krijgen, want beste ooit'

Vraag honderd mensen wereldwijd wie de beste voetballer ooit is en het gros zal uiteraard Pelé noemen, hoewel velen ook voor Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zullen gaan, want die hebben ze wél live zien spelen.

In Amsterdam is men van mening dat Johan Cruijff de beste ooit is, zo ook FIFA-speler Koen Weijland, die ooit Ajax vertegenwoordigde. In de nieuwste uitgave van het welbekende FIFA-spelletje kan gespeeld worden met huidige spelers én oude legendes, en daar wringt de Amsterdamse schoen: Cruijff's 'rating' zou niet hoog genoeg zijn.

EA Sports geeft de voetballers een waardering van 0 tot 100 en Cruijff is op 94 blijven hangen, net als Cristiano Ronaldo. Pelé (98) en Maradona (97), door velen gezien als de twee besten ooit, staan boven Cruijff en dat moet natuurlijk niet kunnen.

"Dit moet veranderen, Cruijff verdient beter en ik kom op voor zijn erfenis", aldus Weijland. Een hele meute (ex-)Ajacieden is het uiteraard met hem eens en roept op de petitie van de FIFA-speler te tekenen.