Drive-by shooting gaat fout, passagier schiet eigen bestuurder dood

Het leven van een zware crimineel gaat niet over rozen. Zo haalde de 26-jarige Matthew Gibson het onlangs in zijn kop om iemand met een drive-by shooting te doden, maar uiteindelijk kreeg hij wat anders in zijn hoofd: een kogel, door zijn eigen passagier nota bene.

Op een vroege ochtend in Chicago reed Gibson vlak naast een witte SUV, waarna zijn passagier - de 27-jarige Lake Lee - het vuur opende met een pistool. Een olympisch schietkampioen lijkt Lee echter niet te zijn, want in plaats van het doelwit schoot hij Gibson zelf door het hoofd.

Opvallend genoeg wist de bestuurder nog een stukje weg te rijden, maar daar bleef het bij en hij werd al snel hersendood verklaard. Gibson werd door medisch personeel nog wel even in leven gehouden, zodat zijn organen eruit getrokken konden worden en er in elk geval nog íets nuttigs van hem terecht zou komen.

Lee zit inmiddels in de cel en wordt naar alle waarschijnlijkheid aangeklaagd voor moord. Een beetje jammer, want sinds april 2017 was hij na acht jaar celstraf weer op vrije voeten, met een proeftijd die tot eind volgend jaar zou lopen.

Gibson's dood was overigens de 271e moord van het jaar in het immer gezellige Chicago, waar het aantal in de dagen daarna al op is gelopen tot 277. Ruim 240 van die moorden werden met vuurwapens gepleegd.