Ten Voorde 2e in Porsche Supercup Hockenheimring

Larry ten Voorde heeft zijn derde podium in vier races te pakken in de Porsche Supercup. Op het Duitse circuit van Hockenheim kwam de Nederlander, die van pole vertrok, als tweede in de uitslagen te staan.

Bij de start werd polesitter Ten Voorde gelijk verschalkt door Dylan Pereira, terwijl ook Michael Ammermüller voorbij kwam. Na een paar ronden opende Mikkel Pedersen de aanval op Ten Voorde, maar dat ging niet zo best: de Deen schoot door en tikte Ammermüller uit de race, terwijl Ten Voorde zo opschoof naar plek twee en Jaap van Lagen inmiddels steeg naar de zesde stek.

De safety car kwam de baan op en bij de herstart begon het ineens stevig te regenen op een deel van het circuit. Pereira schoof rechtdoor en viel terug tot achter Van Lagen, Ten Voorde nam de leiding over. Op dat moment kwam de safety car door chaos in de eerste bocht de baan weer op en dat was gelijk het einde: na een paar ronden werd de rode vlag gezwaaid.

De doorkomst van de ronde waarin de safety car naar buiten kwam werd als uitslag genomen en dus mazzelde Pereira alsnog naar de winst, voor Ten Voorde en de Cyprioot Tio Ellinas. Van Lagen eindigde als zesde, debutant Rudy van Buren als 23e.