Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen pakken brons bij 'testevent' in Tokio

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben op het viersterrentoernooi van Tokio brons veroverd. In de strijd om het brons won het Nederlands duo in twee sets van het Braziliaanse koppel Alison/Alvaro Filho: 21-12, 21-17.

Brouwer en Meeuwsen stelden eerder deze zomer teleur op de WK in Hamburg, waar ze als zeventiende eindigden. Sindsdien gaat het voor Brouwer en Meeuwsen het weer de goede kant op. Twee weken geleden werd een finaleplaats behaald op het majortoernooi in Gstaad, waarin verloren werd van de nummers één van de wereld Anders Berntsen Mol en Christian Sandlie Sørum.

Ook in Tokio waren de Noren dit keer in de halve finales te sterk voor de Nederlanders. Ditmaal won Mol/Sørum met tweemaal 21-17 van Brouwer/Meeuwsen. De Nederlandse beachvolleyballers herstelde zich knap van de nederlaag, want om de strijd om de derde plaats lieten ze het Braziliaanse koppel Alison/Alvaro Filho.

De winst in Tokio ging zoals zo vaak naar de Noren Mol en Sørum die in de finale het Duitse team Nils Ehlers en Lars Flüggen kansloos lieten. Het werd 21-17, 21-18.