Zakkenrollers sluipen woning van 80-jarige vrouw binnen

Het Amsterdamse zakkenrollersteam van de politie heeft deze week weer twee verdachten ingerekend. De mannen, 44 en 45 jaar, deden meerdere pogingen om mensen te bestelen en ze slopen een woning binnen van een 80-jarige vrouw.

Het begon bij een souvenirwinkel op de Prinsengracht in Amsterdam. Daar probeerden de twee een man te rollen. Even daarna probeerden ze een tas van een vrouw te stelen die bij het Anne Frank Huis stond. Een oplettende winkelier merkte de twee mannen op en lichtte de politie in.

Het zakkenrollersteam kreeg het duo bij de tramhalte Westermarkt in het vizier. Daar deden zo nog een rolpoging bij twee Spaanse toeristen. Ook die mislukte.

Insluiping
Na meerdere gefaalde pogingen besloten de twee het over een andere boeg te gooien. Ze troffen een openstaande deur van een woning aan. De bewoonster van het huis, een tachtigjarige dame, had de deur opengezet om de boel een beetje te luchten met de hitte. De mannen zijn het huis ingeslopen en gingen op zoek naar iets waardevols. Na enkele minuten werd het ze waarschijnlijk te heet onder de voeten en zijn ze er snel, zonder buit, vandoor gegaan.

Even later probeerde het tweetal nog een andere woning binnen te komen. Toen had het zakkenrollersteam genoeg bewijsmateriaal verzameld en pakten ze ze op. Op vrijdag 26 juli moesten zij voorkomen bij de rechter-commissaris