Tour: Etappe 20 - Een farce als afsluiting

De voorlaatste serieuze etappe in de Tour werd een drama. Regen, hagel, halve bergen kwamen over de wegen naar beneden, dat moest dus gestopt worden. De tijden bovenop de voorlaatste klim werden als 'uitslag' genomen, daar is nog altijd felle discussie over, maar feit is dat Egan Bernal - de jongste renner in koers - de nieuwe geletruidrager is.

Vandaag volgt de laatste kans om iets aan het klassement te doen, maar minder dan wellicht gehoopt: de eerste twee beklimmingen zijn geschrapt wegens het noodweer en de gevolgen daarvan, we krijgen nu alleen de slotklim naar Val Thorens en een etappe met een kinderafstand van 59 kilometer als decor voor de beslissende strijd, dat kan nooit heel veel op gaan leveren.

Ook bij zo'n etappe verwijzen we toch weer door naar de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, ondanks de geringe lengte toch weer een flink boekwerk. De slotklim blijft dus staan, ruim 33 kilometer aan gemiddeld 5,5 procent. Gemiddeld, er gaan wat stukken niet echt omhoog en dus zijn er ook stukken waar het juist wel steviger omhoog gaat.

De aangepaste etappe begint om 14:30 uur en alles is er vanaf het begin live bij. De aankomst zal vermoedelijk ergens tussen vier en vijf uur liggen, lastig inschatten, maar we raden toch aan om vanaf de start gewoon te kijken. Het wordt ook nog eens de hele rit schijtweer, wellicht dat het dus zeker wel de moeite waard is om te kijken.

De aangepaste route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De aangepaste route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het oorspronkelijke profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het oorspronkelijke profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het uiteindelijke profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het uiteindelijke profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)