Debutant Durrant en Smith bij laatste vier World Matchplay

Glen Durrant staat bij zijn eerste optreden op de World Matchplay direct in de halve finales. Hij won in de kwartfinales met 16-7 van James Wade. Duzza won eerder al van Adrian Lewis en Michael van Gerwen. 

Met een gemiddelde van 85, maakte Wade een slechte indruk. The Machine leek er geen zin in te hebben, wierp meerdere malen zijn pijlen zomaar weg en maakte een paar domme keuzes met het rekenen. Daar tegenover stond een degelijke Durrant, die zich niet meeslepen in het niveau van zijn landgenoot. Wade kwam nog wel 3-2 voor, maar daarna was het Durrant die de partij overnam en uitliep tot 14-6. The Machine pakte nog een leg, waarna Durrant de partij met finishes van 100 en 137 af. 

Michael Smith was de eerste die doordrong tot de halve eindstrijd op de World Matchplay. De nummer vijf van de plaatsingslijst bleek met 16-11 te sterk voor Mervyn King. Driemaal is scheeprecht voor Smith. Hij kwam 5-1 en 7-4 voor, maar zal King steeds terug komen. Op 7-7 wist King zelfs op voorsprong te komen. Op 14-11 was het voorsprong wel definitief en maakte Smith de partij uit met een achttiendarter en een 114-finish. 

Vrijdag zijn de twee andere kwartfinales. Robb Cross speelt tegen Stephen Bunting en Peter Wright treedt aan tegen Daryl Gurney. Er doen geen Nederlanders meer mee in Blackpool. Van Gerwen werd dinsdagavond als laatste Nederlander uitgeschakeld door Durrant. Van der Voort, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert gingen in de eerste ronde al onderuit.