AZ niet langs BK Häcken in voorronde Europa League

Het is AZ niet gelukt om het seizoen te beginnen met winst. In de tweede voorronde van de Europa League kwamen de Alkmaarders in eigen huis niet tot scoren tegen BK Häcken: 0-0. Volgende week donderdag is de return in Zweden.

In de eerste wedstrijd onder de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot had AZ moeite met de Zweedse ploeg en vielen in de eerste helft niet kansen te noteren. BK Häcken raakte in de eerste de lat via Ahmed Yasin.

Na de rust zette AZ de BK Häcken wat meer onder druk. Koopmeiners raakte de paal, Calvin Stengs zag zijn schot gekraakt en een inzet van Owen Wijndal ging voorlangs, maar beide ploegen wisten niet te scoren in Alkmaar.

Mocht AZ de volgende ronde halen, dan is daarin FC Mariupol uit Oekraïne de tegenstander. Daarna wacht nog een play-off, voordat de groepsfase van de Europa League is bereikt.