Bertens en Rus naar kwartfinales Palermo

Arantxa Rus en Kiki Bertens hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Palermo. In de Italiaanse plaats was Rus in twee sets te sterk voor Slowaakse Viktoria Kuzmova, terwijl Bertens in twee sets won van Aleksandra Krunić uit Rusland.

Rus nam het in de tweede ronde op tegen Kuzmova, de nummer 49 van de wereld en als derde geplaatst in Palermo. Rus staat tachtig plaatsten lagen op de wereldranglijst, maar op het Siciliaanse gravel was daar weinig van te merken. De Nederlandse kwam wel in beide sets op één break achterstand, maar wist die beide weg te werken en won vervolgens de beide sets met 6-4.

In de volgende ronde speelt Rus, die dit seizoen voor het eerst in de kwartfinale staat van een WTA-toernooi tegen de Spaanse Paula Badosa, de nummer 119 van de wereldranglijst.

Ook Bertens is door naar de kwartfinales van het WTA-toernooi van Palermo. De nummer één van de plaatsingslijst had in de tweede ronde geen moeite met Krunić. In tachtig minuten won de nummer vijf van de wereld met 6-3, 6-1. De tegenstandster in de kwartfinales is nog niet bekend.

Mochten zowel Bertens als Rus hun kwartfinales winnen dan spelen de beide Nederlandse tennissters in de halve finales tegen elkaar.