Verstappen: "Onze auto is erg snel in racetrim. We worden zeker beter"

Komend weekend wordt de Grand Prix van Duitsland op het circuit van de Hockenheimring verreden. Max Verstappen kijkt samen met zijn fanclub vooruit op het weekend.

Niet alleen in Nederland worden hitte records verbroken maar ook op de Hockenheimring is het bloedheet. Max Verstappen heeft daar naar eigen zeggen geen last van. “Ik zweet wat meer, dat is het enige. Verder heb ik geen last van de hitte”, aldus Verstappen aan Verstappen.nl. “Hopelijk werken deze temperaturen in ons voordeel. Maar voor zondag wordt regen voorspeld en normalere temperaturen, dus wat we vrijdag gaan uitproberen, gaat ons niet veel informatie brengen voor de dagen erna.”

Verstappen is positief gestemd over de snelheid van de auto: “Het is jammer dat ik in Silverstone niet echt de kans gehad heb om onze snelheid te laten zien. Ik was de hele race in verkeer of in een gevecht verwikkeld. Toen in eenmaal vrij baan had, volgde de aanrijding door Vettel. Ik denk dat we in Silverstone tweede hadden kunnen worden. Onze auto is erg snel in racetrim. We worden zeker beter. We zitten dicht achter Ferrari, maar zijn er nog niet voorbij. We kunnen het gevecht aan gaan, maar ze zijn nog steeds enorm snel op rechte stukken, dus je komt er niet eenvoudig voorbij. Het is lastig om ze in de kwalificatie te verslaan, maar in de race zijn we flink beter geworden. Ons chassis heeft een sprong vooruit gemaakt en ook onze motor is verbeterd. We kennen ook weinig problemen, dat is positief.”


Max Verstappen in Duitsland (Pro Shots / Michael Potts)