'Definitieve deal tussen PSV en VfB Stuttgart aanstaande over Baumgartl'

PSV heeft Timo Baumgartl bijna binnen, zo verzekert het Eindhovens Dagblad. De krant meldt dat de Eindhovenaren een definitieve deal aangaande de verdediger van VfB Stuttgart in het vizier hebben, aangezien het gat tussen vraag en aanbod tussen de clubs de afgelopen dagen klein bleek. Naar verluidt moet de stopper rond de tien miljoen euro kosten.

PSV hoopt de 23-jarige Baumgartl snel te kunnen inlijven. Naar verwachting zal een transfer op korte termijn afgerond zijn, zo klinkt het, 'hoewel PSV zelf niet officieel reageert en een slag om de arm moet houden voor er handtekeningen zijn gezet'.

Eerder bereikte PSV volgens het Eindhovens Dagblad al een akkoord met zaakwaarnemer Christian Nerlinger over de persoonlijke voorwaarden voor Baumgartl.

De verdediger verdiende in Stuttgart 'een topsalaris' en zal in het Philips Stadion ook 'een stevig contract' ondertekenen als iedereen akkoord is gegaan met een overstap. Fernando Calero van Real Valladolid werd ook genoemd als eventuele versterking voor PSV, maar de Spaanse verdediger was al niet meer hoofdkandidaat om de defensie van de Nederlandse topclub te versterken.

Calero werd zeker als een interessante optie beschouwd door de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Er is eerder in deze transferperiode ook een lijntje uitgegooid naar de verdediger, maar Real Valladolid was deze week nog niet benaderd omdat PSV vol inzet op de komst van Baumgartl, die nog tot medio 2022 vastligt in Duitsland.

Update 25 juli 16.05 uur
Timo Baumgartl heeft zich aan PSV verbonden, zo meldt de Eindhovense club via de officiële kanalen. De 23-jarige verdediger, afkomstig van VfB Stuttgart, kwam zonder noemenswaardige problemen door de medische keuring en tekende daarna een contract tot medio 2024 in het Philips Stadion.