MLB: Yankees winnen dankzij magistrale Gregorius in prachtige wedstrijd van Twins; Turner slaat cycle

Didi Gregorius heeft een geweldige wedstrijd gespeeld tegen de Minnesota Twins. De Nederlandse kortestop van de New York Yankees kwam zes keer op de honken in zes slagbeurten en met zeven binnengeslagen punten had hij een belangrijk aandeel in de zege van de Yankees tegen de Minnesota Twins: 14-12.

De wedstrijd tussen de Twins en de Yankees was een prachtige wedstrijd om te zien. Vanaf het begin van de wedstrijd werden er volop punten gescoord. In de eerste inning kwamen de Yankees op een 2-0 voorsprong dankzij een two-run double. In de volgende innings gingen de Twins los op Domingo German, de startende werper van de Yankees. In inning twee tot en met de vierde inning kwamen de Twins op een 8-2 voorsprong.

Een makkelijke zege leek in de lucht voor de thuisploeg, maar daar dacht Gregorius anders over. In de vijfde inning sloeg hij een homerun met twee man op de honken en kwamen de Yankees terug tot 8-5. In de gelijkmakende vijfde inning kwamen de Twins weer op 9-5 en daarna bleef de score twee innings lang staan.

In de achtste inning kwamen de Yankees zelfs op voorsprong. Eerst sloeg Mike Tachmann Gleyber Torres over de thuisplaat en daarna was het Aaron Judge die twee runs binnensloeg. Met met twee man op de honken kwam Gregorius opnieuw aan slag. Net zoals als in de eerste inning sloeg hij two-run double en kwamen de Yankees op voorsprong met 10-9. 


Vanaf toen ging de winstkansen over en weer. In de achtste inning namen de Twins weer een voorsprong via een homerun van Miguel Sano. Daarna kwamen de Yankees weer op voorsprong dankzij een homerun van Aaron Hicks. Toch kregen we extra innings doordat de Twins één run wist te scoren in de negende inning.

Ook in de tiende inning waren beide ploegen weer sterk aan slag. In de eerste helft van de tiende inning wisten de Yankees twee runs te scoren, maar toch gaven de Twins niet op. In de tiende inning waren alle honken bezet en Max Kepler kwam aan slag. De Duitse outfielder zijn slag leek minstens voldoende voor twee runs, maar Hicks maakte een geweldige vangbal en bezorgde de Yankees alsnog de winst.


Naast deze geweldige partij was er bij de Washington Nationals nog een cycle te noteren. Daar zorgde Trea Turner voor. Voor de kortestop van de Nationals was het alweer zijn tweede uit zijn carriere en is daarmee de 26ste speler in de MLB die meerdere cycles achter zijn naam heeft staan. Toevalligerwijs waren de beide cycles tegen de Colorado Rockies.

We kunnen er een standaard zinnetje van maken, maar de San Francisco Giants wonnen weer via extra innings, ditmaal van de Chicago Cubs. Ditmaal was Pablo Sandoval de gevierde man. 'Kung Fu Panda' sloeg in de dertiende inning een homerun, al was die nog wel even onder review van de umpire.

Uitslagen MLB dinsdag

Washington Nationals - Colorado Rockies 11-1
Pittsburgh Pirates - St. Louis Cardinals 3-4
Toronto Blue Jays - Cleveland Indians 2-1 (tiende inning)
Detroit Tigers - Philadelphia Phillies 2-3 (vijftiende inning)
New York Mets - San Diego Padres 5-2
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 4-5
Atlanta Braves - Kansas City Royals 4-5
Houston Astros - Oakland Athletics 3-4 (elfde inning)
Minnesota Twins - New York Yankees 12-14 (tiende inning)
Chicago White Sox - Miami Marlins 1-5
Milwaukee Brewers - Cincinnati Reds 6-14
Arizona Diamondbacks - Baltimore Orioles 2-7
San Francisco Giants - Chicago Cubs 5-4 (dertiende inning)
Los Angeles Dodgers - Los Angeles Angels 4-5
Seatlle Mariniers - Texas Rangers 2-7