Haase opnieuw uitgeschakeld in eerste ronde

Robin Haase is er ook niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van het ATP-toernooi van Hamburg. De Noor Casper Ruud was in drie sets te sterk voor de Nederlander: 6-3, 3-6, 6-1.

Haase, die inmiddels is afgezakt naar de 86ste op de wereldranglijst, begon nog goed aan de wedstrijd tegen Ruud. In de openingsgame brak hij meteen de service van de Noor, maar gaf de game daarna alweer de break voorsprong weg. In de rest van de openingsset had Ruud het betere van het spel en won dan ook meer dan terecht de eerste set.

De gehele tweede set was Haase beter dan Ruud. Op zijn eigen servicegames kwam de Nederlander nooit in de problemen en hij sloeg toe ineen van de servicegames van de Noor.

Ondanks de winst van de tweede set begon Haase weer matig aan de derde set. In de tweede game van de set verloor hij zijn servicegame. De game daarna kreeg kansen om de break ongedaan te maken, maar slaagde daarna niet meer in. In het vervolg van de wedstrijd kwam Ruud nooit meer in de problemen en mag Haase opnieuw na de eerste ronde naar huis.