Rus eenvoudig naar tweede ronde Palermo

Arantxa Rus heeft zich op het WTA-toernooi van Palermo makkelijk geplaatst voor de tweede ronde. In de Siciliaanse stad won de Nederlandse in twee korte sets van de Française Amandine Hesse: 6-1, 6-3.

In de laatste twee ontmoetingen tussen Rus en Hesse had de Nederlandse ze allebei gewonnen en maar acht games afgestaan. Dat gemiddelde hield ze in Palermo mooi vol en won uiteindelijk in anderhalf uur van Hesse, die ruim honderd plaatsten lager staat op de wereldranking.

Voor Rus is het de derde keer dit jaar dat ze zich weet te plaatsten voor een tweede ronde op de WTA-tour. In Boedapest (februari) en Rosmalen (juni) lukte dat eerder, maar toen werd daarin meteen uitgeschakeld. Nu speelt ze tegen de Slowaakse Viktoria Kuzmova of de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto. Die partij werd maandag stilgelegd vanwege het slechte weer.

Kiki Bertens doet eveneens mee in Palermo. De Wateringse, die haar eerste toernooi sinds Wimbledon speelt, is als eerste geplaatst en ontmoet in de eerste ronde de Georgische Jekaterine Gorgodze.