Kelderman uit Tour de France na rugproblemen

Wilco Kelderman heeft de Tour de France verlaten. De wielrenner van Sunweb heeft te veel last van zijn onderrug, zo liet zijn ploeg weten op de tweede rustdag.

"De afgelopen dagen heeft Wilco last gehad van stijfheid en pijn aan zijn rug", legt Anko Boelens, de arts van de ploeg, uit in een persbericht.

Kelderman kan nog niet terugkijken op een succesvol seizoen. Eind maart in de Ronde van Catalonië kwam de klassementsrenner van Sunweb hard ten val en liep daarbij een fractuur in een nekwervel op. Hij moest daardoor de Ronde van Italië missen en maakte pas zijn rentree in de Ronde van Zwitserland in juni.

"Het terugkomen van die blessure is zwaar geweest voor Wilco's lichaam, dat moeten we niet onderschatten. Het is nu beter voor hem om naar huis te gaan en te herstellen, in plaats van de limiet op te zoeken", aldus teamarts Anko Beulens.

"Het is een grote teleurstelling dat ik de Tour moet verlaten, zeker met de komende bergetappes die mij normaal gesproken goed zouden moeten liggen", zegt de 28-jarige Kelderman. "Soms doet het lichaam niet wat je wil. Ik ga nu naar huis en nadenken over wat de doelstelling wordt voor de rest van het seizoen."

Zaterdag eindigde Kelderman als 132ste op 30.30 van winnaar Simon Yates. In het algemeen klassement stond hij 121ste op 1.21.51.