MLB: Giants winnen opnieuw via extra innings van de Mets

De vier-game serie van de afgelopen week tussen de San Francisco Giants en de New York Mets hebben prachtige wedstrijden opgeleverd. De eerste twee wedstrijden werden door de Giants gewonnen in extra innings, waarna de Mets eenvoudig de derde wedstrijd won. In de vierde wedstrijd van de series wonnen de Giants opnieuw en ditmaal opnieuw via extra innings.

Waar de eerste wedstrijd tussen de Giants en de Mets over zestien innings ging en de wedstrijd iets minder dan vijf uur duurde, was het zondag voor de fans een relatieve korte wedstrijd. De game duurde maar drie uur en 28 minuten die in de twaalfde inning werd gewonnen door de thuisploeg. Bij een stand van 2-2 sloeg Mike Yastrzemski via een homerun de winnende run binnen. Door de zege staan de Giants na honderd wedstrijden op vijftig winstpartijen en vijftig verliespartijen.

Ook tussen de Minnesota Twins en de Oakland Athletics werd het een spannende wedstrijd. Beide ploegen staan nu nog op plaatsen die recht geven op de play-offs en het werd partij met verschillende kansen voor beide ploegen. In eerste instantie leken de Twins makkelijk te winnen. Na vier innings stond het 4-0 voor de thuisploeg, maar daarna scoorde de A's zes runs in vier innings en leek de uitploeg de zege te pakken, zeker nadat ze een moeilijke achtste inning waren doorgekomen.

Toch ging het mis in de negende inning. Liam Hendriks, de closer van de A's en bezig aan een heel goed seizoen, kwam vanaf het begin in de inning in de problemen en kon zich er niet meer uit werken. Luis Arraez zette de 6-6 op het scorebord nadat hij kon scoren op een triple van Ehire Adrianza. Max Kepler, die eerder in de wedstrijd zijn 24ste homerun van het seizoen sloeg, sloeg vervolgens het winnende punt binnen.

Uitslagen MLB:

Baltimore Orioles - Boston Red Sox 5-0
New York Yankees - Colorado Rockies 4-8
Cincinnati Reds - St Louis Cardinals 1-3
Cleveland Indians - Kansas City Royals 5-4
Detroit Tigers -- Toronto Blue Jays 4-3
Tampa Bay Rays - Chicago White Sox 4-2
Pittsburgh Pirates - Philadelphia Phillies 1-2
Houston Astros - Texas Rangers 5-3
Minnesota Twins - Oakland Athletics 7-6
Chicago Cubs - San Diego Padres 1-5
San Francisco Giants - New York Mets 3-2
Arizona Diamondbacks - Milwaukee Brewers 4-7
Los Angeles Dodgers - Miami Marlins 9-0
Seatlle Mariniers - Los Angeles Angels 3-9
Atlanta Braves - Washington Nationals 7-1