FOK! Wat een weer: Zonnig en droog

Vanochtend is er aanvankelijk hoge bewolking aanwezig, maar vanuit het westen wordt het in de middag steeds zonniger. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 23°C in het uiterste noorden tot 28°C in het zuiden. De zuidelijke wind draait in de loop van de ochtend naar zuidwest tot west en wordt matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind 's ochtends tijdelijk krachtig zijn. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak, langs de kust en op het IJsselmeer naar matig.

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen en is het droog. Er kan wat nevel of een ondiepe mistbank ontstaan. De temperaturen dalen naar waarden rond de 16°C. De wind is zwak tot matig en komt uit een zuidelijke richting.

Dinsdag overdag is het zonnig en met temperaturen tussen 30 en 34°C wordt het op veel plaatsen tropisch warm. Alleen in het noorden en aan de kust blijft de temperatuur met 28°C iets achter. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. Aan zee kan in de loop van de dag een wind van zee opsteken waardoor de temperatuur daar enkele graden daalt. (Bron: KNMI)

Zonsopkomst in de polder van Eemnes (Foto: klapmongeaul)
Zonsopkomst in de polder van Eemnes (Foto: klapmongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.