Visser 4e in W Series Assen, Kimilainen wint

Emma Kimilainen heeft op het TT Circuit van Assen de voorlaatste race van het seizoen in de W Series gewonnen, de dit seizoen debuterende Formule 3-klasse voor vrouwen. De Finse, die een deel van het seizoen met een hersenschudding moest missen, boekte zo haar eerste zege.

Alice Powell nam de leiding over van polesitter Kimilainen, terwijl Jamie Chadwick naar plek drie kwam. Beitske Visser kende geen beste start vanaf de vierde plek, verloor een plek en werd nog even door Tasmin Pepper aangetikt in de Haarbocht, maar het bleef bij één plek verlies ten opzichte van Caitlin Wood.

Een paar minuten na de herstart ging Visser voorbij aan Wood, terwijl Powell en Kimilainen al een flink gat geslagen hadden. Met tien minuten te rijden opende de Finse de aanval op de leiding, met succes. Daar bleef het verder bij en dus won Kimilainen, voor Powell en Chadwick, die het hele restant van de race Visser achter zich hield.

In het kampioenschap houdt Chadwick de leiding in handen, voor Visser. De Nederlandse is met alleen de race op Brands Hatch te gaan (11 augustus) de enige die Chadwick nog van de titel kan houden, hoewel ze dan - om te beginnen - sowieso op het podium moet eindigen.