Trump zorgt met één retweet voor hulp oorlogsveteranen

Twitterfilantroop en zakenman Bill Pulte verraste vrijdag een dakloze Amerikaanse oorlogsveteraan met een auto ter waarde van twintigduizend dollar en tienduizend dollar aan contanten. Het enige wat deze gift mogelijk maakte was een retweet van president Donald Trump.

Pulte heeft de hashtag TwitterPhilanthropy drie weken geleden in het leven geroepen om mensen in nood te helpen. Hij daagt beroemdheden uit om zijn tweets te retweeten, waarna hij geld doneert als ze dat inderdaad doen.

Trump pakte deze uitdaging met beide duimen aan en zorgde voor de gewenste retweet. Pulte doneerde dertigduizend dollar aan Irakveteraan Lena Ramon, die een hersentrauma overhield aan haar diensttijd. Ze is honderd procent arbeidsongeschikt en leefde met haar twee kinderen zelfs een korte periode in een auto. Een andere liefdadigheidsinstelling, Code of Vets, hielp Ramon aan huisvesting, maar haar auto kon ze daarna niet meer betalen.

"Ik ben er niet zeker van dat veel andere presidenten het zouden hebben gedaan, en letterlijk met één tweet. Hij noemt het zijn typemachine, ik noem het zijn magische typemachine", prijst Pulte president Trump. "Na de retweet van de president bleven de donaties binnenstromen."

Inmiddels is Pulte door deze eenvoudige daad van Trump in staat om meer veteranen te helpen. De filantroop gaf aan dat Trump's retweet hem ook toestond vijftigduizend dollar op te halen voor een kolonel die al zijn bezittingen bij een brand had verloren.

Ramon gaf aan overdonderd te zijn door de hulp van Pulte en Trump. "Ik ben zo blij dat iemand luistert", aldus Ramon.