MLB: Net geen perfect game voor Leake; Giants blijven winnen

Mike Leake heeft vannacht in de MLB bijna een perfect game afgeleverd. De 31-jarige werper van de Seatlle Mariniers gooide acht perfecte innings, maar in de eerste slagbeurt van de negende inning ging het mis voor de pitcher.

De vraag is nog hoe lang Leake nog in het shirt van de Mariniers is te bewonderen. Met de tradedeadline tot en met 31 juli is de pitcher een zeer interessante speler voor teams die nog kans hebben op de play-offs te bereiken, in tegenstelling tot zijn huidige ploeg. Afgelopen nacht liet hij in Safeco Field zijn klasse zien. De 31-jarige werper gooide acht perfecte innings en zijn pitchcount was daarbij nog laag met 76 pitches, maar toch ging het mis in de eerste slagbeurt van de negende inning. Luis Rengifo was het die het feestje verpestte door een honkslag te slaan. Voor de stand maakte dat weinig uit, want toen stond het al 10-0 in het voordeel van de Mariniers. Dat was ook de eindstand, want verder kwam Leake niet meer in de problemen.

San Francisco Giants maken nog wel kans op de play-offs via een wildcard, want in de divisie waar de Giants in uitkomen hebben de Los Angeles Dodgers een voorsprong van veertien games op de nummer twee. Ondanks de grote achterstand zijn de Giants aan een goede reeks bezig. Van de laatste tien wedstrijden won de ploeg er maar liefst negen.

In de laatste twee wedstrijden hadden ze daar wel extra innings voor nodig tegen de New York Mets. Donderdag won de ploeg pas na zestien innings en vannacht hadden ze tien innings nodig om de Mets te verslaan, al hadden ze dat wel te danken aan het prutswerk van de New York Mets. Een simpele vangbal werd niet gevangen door Dominic Smith en de aangooi naar de thuisplaat leek nergens, waardoor Alex Dickerson vanaf het eerste honk kon scoren.

Uitslagen MLB vrijdag:

Chicago Cubs - San Diego Padres 6-5
Baltimore Orioles - Boston Red Sox 11-2
Pittsburgh Pirates - Philadelphia Phillies 1-6
New York Yankees - Colorado Rockies 8-2
Cincinnati Reds - St. Louis Cardinals 11-12
Cleveland Indians - Kansas City Royals 10-5
Detroit Tigers - Toronto Blue Jays 1-12
Tampa Bay Rays - Chicago White Sox 2-9
Atlanta Braves - Washington Nationals 4-3
Houston Astros - Texas Rangers 4-3
Minnesota Twins - Oakland Athletics 3-5
Arizona Diamondbacks - Milwaukee Brewers 10-7
Los Angeles Dodgers - Miami Marlins 2-1
Seatlle Mariniers - Los Angeles Angels 10-0
San Francisco Giants - New York Mets 1-0