Waterpolosters naar kwartfinales op WK na moeizame zege tegen Canada

De Nederlandse waterpolosters hebben de kwartfinale bereikt op het WK. In de Zuid-Koreaanse plaats Gwangju won Oranje in de tussenronde met 5-4 (0-0, 4-2, 0-1, 1-1) van Canada. en neemt het maandag op vicewereldkampioen Spanje.

Vooral in het tweede kwart liet Nederland het beste spel. Nadat het eerste kwart doelpuntloos was nam Nederland in het volgende kwart afstand van Canada. Via Iris Wolves, Maud Megens (twee keer) en Bente Rogge kwam Oranje op een 4-1 voorsprong en bij rust stond het 4-2.

Het werd toch nog spannend voor de Nederlandse waterpolosters. Canada knokte zich terug tot 4-3 en bij die stand kreeg Canada ook nog een strafbal, maar die werd gestopt door keepster Joanne Koenders. Aan de andere kant scoorde Sabrina van der Sloot wel vanaf zeven meter scoren. Toch bleef het tot de laatste minuten spannend en in de slotseconden had keepster Koenders nog een goede redding, waardoor de Nederlandse ploeg in de kwartfinale staat.