Hattrick voor darter Wright; derde toernooizege in vijf dagen

Peter Wright heeft vlak voor de start van de World Matchplay laten zien in topvorm te verkeren. Snakebite won woensdag zijn derde PDC-titel in vijf dagen. De Schotse darter was in de finale van het Players Championship 20 met 8-1 te sterk voor Joe Cullen.

Met een elfdarter zat de nummer vijf van de wereld meteen goed in de wedstrijd. Wright liep vervolgens uit naar een 5-0 voorsprong, alvorens Cullen zijn eerste leg wist te winnen. Een twaalfdarter bracht de World Cup-winnaar op 6-1, waarna hij het netjes afrondde met een 146-finish en een zeventiendarter.

Dinsdag wist de voormalig UK Open-kampioen ook Players Championship 19 op zijn naam te schrijven. Zaterdagavond pakte de kleurrijke Schot de eindzege tijdens de German Darts Masters in Keulen. Komende maandag speelt Wright in de eerste ronde van de World Matchplay tegen Vincent van der Voort.

Jan Dekker was de beste Nederlander met een plek in de kwartfinale, Jeffrey de Zwaan, Jelle Klaasen en Christian Kist haalden de vierde ronde. Raymond van Barneveld verloor voor de tweede dag op rij, na een benauwde openingszege, in de tweede ronde.

Uitslagen Players Championship - laatste zestien
Steve Beaton 6-3
Adrian Gray 6-4 Nathan Aspinall
Peter Wright 6-1 Jeffrey De Zwaan
Devon Petersen 6-5 Jelle Klaasen
Joe Cullen 6-2 Gerwyn Price
Rob Cross 6-0 Krzysztof Ratajski
Adrian Lewis 6-5 Dimitri van den Bergh
Jan Dekker 6-3 Christian Kist

Kwartfinales
Adrian Gray 6-4 Steve Beaton
Peter Wright 6-0 Devon Petersen
Joe Cullen 6-4 Rob Cross
Adrian Lewis 6-2 Jan Dekker

Halve finales
Peter Wright 7-2 Adrian Gray
Joe Cullen 7-2 Adrian Lewis

Finale
Peter Wright 8-1 Joe Cullen