Beheersregime voor werken met chroom-6 opgesteld

ProRail, het Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat hebben - met expertise uit de markt – een beheersregime opgesteld voor het werken met chroom-6. Het beheersregime chroom-6 is beschikbaar op het Arboportaal. Het Arboportaal is de website van de overheid over veilig en gezond werken.

Chroom-6-houdende verven en coatings zijn gebruikt voor de conservering van metalen, betonnen en houten bouwmaterialen. Bij het bewerken of verwijderen daarvan - bijvoorbeeld bij bruggen, stations of andere gebouwen - kunnen chroom-6-verbindingen vrijkomen. In het genoemde beheersregime is voor de gangbare werkzaamheden vastgelegd welke preventieve beheersmaatregelen moeten worden genomen. Het document zal binnen de sector Rijk worden toegepast, zowel vanuit de rol van werkgever als van opdrachtgever.

Op dit moment loopt nog onderzoek naar het effect van diverse beheersmaatregelen. Het beheersregime zal worden bijgewerkt als de uitkomsten daarvan bekend zijn. Het is dus raadzaam om op het Arboportaal in de gaten te houden wanneer nieuwere versies beschikbaar zijn.