Van Kalmthout verliest terrein in Indy Lights

Rinus van Kalmthout heeft in de Indy Lights geen beste zaken gedaan in de titelstrijd. In de straten van Toronto eindigde zijn race via de bandenstapel met een negende plaats, waardoor hij schade opliep in het kampioenschap.

Bij de start wist Van Kalmthout polesitter kampioenschapsleider Oliver Askew te pakken, maar Aaron Telitz ging ze allebei voorbij en nam de leiding in handen. Van Kalmthout wist de aansluiting te houden en na dik tien ronden opende hij de aanval op Telitz, zonder succes, terwijl Askew zo wel aan kon sluiten.

De jonge Hoofddorper moest even een gaatje laten, maar tien ronden later zat hij weer vol onder de achtervleugel van Telitz. De aanval kwam al snel, maar dat werd drama: Van Kalmthout schoot rechtdoor de bandenstapel in, Telitz kon hem niet ontwijken. Beiden konden wel door, hoewel Van Kalmthout een nieuwe neus moest halen, maar de kans op de winst was uiteraard verdwenen.

Askew kon zo naar de winst rijden en sloeg een gat in het kampioenschap, waar wel nog zeven races op het programma staan.