Junioren sluiten Wimbledon af, eerste Japanse winnaar ooit

Op Wimbledon is het toernooi ook voor de junioren afgesloten. Zaterdag werd de meisjesenkelspelfinale gespeeld, zondag volgden de overige drie finales.

Bij de jongens ging de titel naar Shintaro Mochizuki en dat was een unicum: nooit eerder haalde een Japanner een Grand Slam-finale bij de junioren. De Spanjaard Carlos Gimeno Valero ging in de finale met 6-3, 6-2 voor de bijl.

De meisjestitel ging naar Daria Snigur. De Oekraïnse schakelde in de halve finales de als eerste geplaatste miljardairsdochter Emma Navarro al met 6-3, 6-0 uit en in de finale kon ook de Amerikaanse Alexa Noel geen echte vuist maken: 6-4, 6-4.

Jonas Forejtek en Jiri Lehecka zorgden voor Tsjechisch succes in het jongensdubbelspel, waar ze de Canadees-Amerikaanse combinatie Liam Draxl/Govind Nanda met 7-5, 6-4 klopten.

De meisjesfinale, tussen louter ongeplaatste duo's, werd spannender. Savannah Broadus en Abigail Forbes namen de titel mee naar de VS door de Letse Kamilla Bartone en de Russische Oksana Selekhmeteva met 7-5, 5-7, 6-2 te verslaan.