Djokovic verslaat Federer in finale Wimbledon

Het grastoernooi van Wimbledon is voor de vijfde maal gewonnen door Novak Djokovic. In een spannende finale versloeg de Serviër achtvoudig winnaar Roger Federer. De setstanden waren 7-6. 1-6, 7-6, 4-6 en 13-12.

De eerste set ging gelijkop zonder breaks. In de tiebreak was Djokovic de betere vooral door opvallende misslagen van de Zwitser.

Djokovic leek in de tweede set de weg kwijt te zijn. Niets lukte hem en door drie breaks pakte Federer de setwinst. In het derde bedrijf had Federer op 4-5 een breekkans maar hij benutte die niet. Een tiebreak volgde weer en Djokovic was wederom de beste.

Na de winst van de derde set verdween weer de focus bij Djokovic. Federer daarentegen was nog net zo scherp en trok de winst van de vierde set binnen.

De wedstrijd zou dus worden beslist met een vijfde set. De Serviër miste drie kansen bij 3-1, maar hij sloeg wel toe in de zesde game door de haperende service van de Zwitser. Net als bij Federer namen de fouten bij Djokovic toe. Federer kwam langszij en op 8-7 had hij zelfs twee matchpoits. Ook de twee breekkansen op 11-11 wist de Zwitser niet te benutten. Hierdoor volgde voor het eerst een beslissende tiebreak. Die won Djokovic met 7-3.


Novak Djokovic, winnaar Wimbledon 2019 (Pro Shots / Action Images)