Tour: Etappe 9 - Quatorze Juillet met een Fransman in het geel

Het is feest! Quatorze Juillet, de echte liefhebbers kennen het natuurlijk vooral als bijzondere dag in de Tour de France, want op de nationale feestdag willen Fransen aanvallen. Julian Alaphilippe mag rondkoersen in het geel, dat is ook wat waard. Romain Bardet heeft extra motivatie: hij is een Fransman én de finishplaats is zijn geboorteplaats.

We verwijzen vandaag voor alle gedetailleerde informatie weer door naar de puike voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, maar we kunnen wel zeggen dat er 170,5 kilometers klaar liggen, van Saint-Étienne naar Brioude. Al vroeg in de etappe ligt een behoorlijk pittige klim, in de tweede helft liggen twee minder pittige klimmen.

De laatste kent de top op minder dan vijftien kilometer van de finish en is bij vlagen best steil, dus dat zou voor wat leuks kunnen zorgen, misschien. Vanaf daar is het in dalende lijn naar Brioude, waar de finish tussen 17:20 en 17:40 uur wordt verwacht. De etappe begint even na één uur, Eurosport is er gelijk bij via de Player en Sporza volgt een uur later.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)