MLB: Homerun Bogearts niet voldoende voor winst tegen Dodgers; Alblies belangrijk voor de Braves

Ook vannacht in de MLB stond er weer een volledig programma gepland. Alle ploegen kwamen in actie met onder meer de wedstrijd tussen de Boston Red Sox en de Los Angeles Dodgers, met als startende werper Chris Sale, die vorig jaar een groot aandeel had in de zege van de Red Sox in de World Series.

Vorig jaar in de World Series had Sale nog een belangrijke rol in de winst in de World Series van de Boston Red Sox door de laatste out te maken, maar dit seizoen wil het nog niet lukken voor de linkshandige pitcher werper. Ook deze wedstrijd werd Sale al vroegtijdig naar de kant gehaald nadat die in nog geen vijf innings vijf runs tegen kreeg. Mede door die vijf runs tegen verloren de Red Sox met 11-2 van de Los Angeles Dodgers. Xander Bogaerts, de kortestop van de Red Sox, sloeg de enige twee punten binnen via een homerun in de vierde inning en een honkslag in de zesde inning. 

Ook bij een andere wedstrijd in de MLB was een Nederlander belangrijk. Ozzie Alblies had een belangrijk aandeel in de winst van zijn Atlanta Braves tegen de San Diego Padres. In de tiende inning zette hij via een honkslag de 5-4 op het scorebord en later kwam hij zelf over de thuisplaat en wonnen de Braves met 7-5 van de Padres.

Bij de wedstrijd tussen de Philadelphia Phillies en de Washington Nationals was er een hoofdrol voor de nieuwe superster van de Nationals Juan Soto. De 20-jarige outfielder brak vorig jaar al door met 22 homeruns in 116 wedstrijden, maar stond toen nog in de schaduw van Bryce Harper, die afgelopen seizoen koos voor de Phillies met een supercontract ter waarde 330 miljoen dollar over dertien jaar. In eerste instantie was het Harper die de hoofdrol pakte door Soto met een geweldige aangooi op het derde honk uit te gooien over 310 foot. Toch was het Soto die de Nationals de winst bezorgde. In de negende inning sloeg hij een twee-run homerun, waardoor de Nationals wonnen met 4-3 van de Phillies.

Geweldige aangooi Harper over 310 FT. (Bron: MLB.com)

2-run homerun Soto zorgt ervoor dat de Nationals winnen (Bron: MLB.com)


Uitslagen MLB zaterdag:
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays 2-1
New York Yankees - Toronto Blue Jays 1-2
Chicago Cubs - Pittsburgh Pirates 10-4
Oakland Athletics - Chicago White Sox 13-4
Miami Marlins - New York Mets 2-4
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays 4-12
Cleveland Indians - Minnesota Twins 2-6
Boston Red Sox - Los Angeles Dodgers 2-11
Kansas City Royals - Detroit Tigers 4-1
St. Louis Cardinals - Arizona Diamondbacks 4-2
Philadelphia Phillies - Washington Nationals 3-4
Milwaukee Brewers -San Francisco Giants 5-4
Texas Rangers - Houston Astros 6-7
Colorado Rockies - Cincinnati Reds 9-17
San Diego Padres - Atlanta Braves 5-7
Los Angeles Angels - Seatlle Mariniers 9-2