Wright verslaat Clemens in finale German Darts Masters

Peter Wright heeft voor de tweede keer in zijn carrière de German Darts Masters gewonnen. Hij won de finale van dit World Series-toernooi met 8-6 van Gabriel Clemens. 

Clemens is de verrassing van het toernooi. Hij won vrijdag al van Raymond van Barneveld. Zaterdag won hij in de kwart en halve finales van respectievelijk Rob Cross en Mensur Suljovic naar huis. Wright versloeg Robert Marijanovic, Nico Kurz en James Wade.

Clemens had de finale zelfs ook nog kunnen winnen, maar hij gooide een randje minder dan hiervoor. Zo liet The German Giant in de achtste leg twee kansen liggen om 5-3 te maken. Wright maakte vervolgens 4-4 en liep uit naar 6-4. Die break voorsprong gaf de nummer zes van de wereld niet meer uit handen. De kleurrijke Schot pakte de titel in de veertiende leg via dubbel vier.

De rol van de Nederlanders was al snel uitgespeeld tijdens de German Darts Masters 2019. Michael van Gerwen verloor in de eerste ronde van Martin Schindler, terwijl Van Barneveld in dezelfde ronde onderuit ging tegen Clemens.

Kwartfinales German Darts Masters
Peter Wright 8-6 Nico Kurz
James Wade 8-0 Daryl Gurney
Mensur Suljovic 8-2 Martin Schindler
Gabriel Clemens 8-5 Rob Cross

Halve finales
Peter Wright 8-4 James Wade
Gabriel Clemens 8-3 Mensur Suljovic

Finale
Peter Wright 8-6 Gabriel Clemens


Wright wint German Darts Masters. (PRO SHOTS/Imago)