Waterpolosters beginnen met ruime zege aan WK

De Nederlandse waterpolosters zijn het WK waterpolo in Zuid Korea goed van start gegaan. In Gwangju won Oranje met maar liefst 33-0 van Zuid Afrika.

Na het eerste kwart stond Nederland al met 7-0 voor tegen Zuid Afrika en bij de rust was het verschil al opgelopen naar 17-0. De ploeg van bondscoach Arno Havenga bleef doorgaan met scoren en maakte in het derde kwart nog eens negen doelpunten erbij en in het vierde kwart scoorde Oranje nog eens zeven doelpunten, waardoor de stand uiteindelijk 33-0 werd in het voordeel van Nederland.

Dinsdag is de tweede groepswedstrijd. Dan neemt Nederland, Europees kampioen het op tegen wereldkampioen Amerika. Vorige maand verloor Oranje nog in de halve finales tegen Amerika bij de World League Super Final. Toen wonnen de Verenigde Staten met 8-6. Nieuw-Zeeland is donderdag de derde tegenstander. De nummer 1 van de groep plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummer 2 en 3 gaan eerst de kruisfinales in.