Vips pakt Formule 3-zege op Silverstone

Jüri Vips heeft op het circuit van Silverstone de eerste van twee Formule 3-races gewonnen. De Est van Hitech Grand Prix pakte zo zijn tweede zege van het jaar. 

Polesitter Vips behield de leiding bij de start, nummer twee Marcus Armstrong zakte een paar plekken weg. Jehan Daruvala schoof zo op naar de tweede stek, voor Christian Lundgaard, die Armstrong na zes ronden weer langszij zag komen.

Federico Malvestiti viel op het rechte stuk stil en zorgde zo voor een virtual safety car, nadat het groen weer werd gezwaaid opende Daruvala de aanval op Vips, waarbij de Indiër teamgenoot Armstrong juist in zijn nek kreeg hijgen. Raoul Hyman schoof niet veel later de baan af en daardoor kwam de echte safety car de baan op.

Na de herstart moest Vips wel constant opletten, maar de Est kwam eigenlijk niet meer écht in de problemen en pakte de winst, vlak voor Daruvala en Armstrong, terwijl Leonardo Pulcini zich naar een prima vierde plek reed. Liam Lawson eindigde als achtste en start zondagochtend vanaf poleposition, Richard Verschoor (17e) en Bent Viscaal (22e) reden in de achterhoede.