Kunstzwemzusjes De Brouwer grijpen nÚt naast WK-finale

Op het wereldkampioenschap kunstzwemmen - het voormalige synchroonzwemmen - hebben de 20-jarige zusjes Noortje en Bregje de Brouwer nét naast een finaleplek op de technische uitvoering gegrepen. Het duo kwam er één plek voor tekort.

De Hoofddorpse tweeling noteerde in de kwalificatie in het Zuid-Koreaanse Gwangju een score van 83,8188 punten en dat leverde plek dertien op. De beste twaalf gaan door naar de finale, maar daarvoor was een score van minstens 84,4615 punten nodig. Dat haalden ze al wel eens: dit jaar kenden ze een sterk seizoen, met in de World Series onder meer een persoonlijke recordscore boven de 85 punten.

"Het doel was om de finale te halen en dat is niet gelukt, dus dat is teleurstellend", aldus Noortje de Brouwer. Dinsdag volgt de kwalificatie op de vrije uitvoering. "Ook daar is de finale het doel en daar gaan we zeker voor." De beste score (95,9501) was voor dertienvoudig wereldkampioene Svetlana Kolesnichenko en haar Russische partner en fenomeneen Svetlana Romashina, goed voor zes keer olympisch goud en achttien wereldtitels.