Federer via Nadal naar finale Wimbledon

Roger Federer is de tegenstander van Novak Djokovic in de finale op Wimbledon. De Zwitser versloeg in een boeiende partij Rafael Nadal in de halve eindstrijd met 7-6, 1-6 6-3 en 6-4. Het is voor de twaalfde maal dat Federer in de finale van het grastoernooi in Londen staat.

De wedstrijd tussen Federer en Nadal was vandaag de 40e ontmoeting tussen de twee titanen. Ze maakten er wederom een boeiende partij van. In de eerste set waren er geen breaks en daardoor kwam er een tiebreak. Vanaf 2-3 zette Federer een tandje bij en hij won de tiebreak met 7-3.

Federer leek even de weg kwijt in de tweede set. Hij maakte fouten die hij normaal nooit maakt en Nadal pakte de setwinst dan ook eenvoudig. In het derde bedrijf brak Federer via een spectaculaire rally bij de stand 2-1. Nadal toonde in het verloop af en toe zijn klasse, maar de Zwitser hield stand.

In het vierde bedrijf brak Federer Nadal al vroeg maar de Spanjaard wilde niet van opgeven weten. Hij overleefde vier matchpoints maar op de vijfde sloeg Nadal de bal uit.

Federer naar finale Wimbledon na winst tegen Nadal (Pro Shots / Action Images)
Federer naar finale Wimbledon na winst tegen Nadal (Pro Shots / Action Images)