Bokser Murata slaat ongenadig hard terug in wereldtitelstrijd

Op 20 oktober vorig jaar pakte bokser Rob Brant de WBA-wereldtitel in het middengewicht (-72,6kg) ietwat onverwacht af van de Japanner Ryota Murata. Dat gebeurde in Las Vegas, vrijdag kreeg Murata in het Japanse Osaka de kans om wraak te nemen op Brant, die ondertussen in februari zijn wereldtitel al eens had verdedigd door Khasan Baysangurov op TKO te verslaan.

Osaka dus, daar moest het gebeuren en de boodschap van Murata (14-2, 11 KO's) aan Brant (25-1, 17 KO's) was vanaf halverwege de eerste ronde al duidelijk: terug naar je eigen land, en rap ook. In de tweede ronde opende Murata volle bak de aanval, Brant kreeg er nauwelijks nog een rake tik tussen gepropt. De Amerikaan werd met een uitmuntende rechter neergeslagen door Murata, maar hij stond gelijk op. Dat duurde niet lang: Murata bleef salvo na salvo afvuren en de scheidsrechter maakte er snel een einde aan.

Murata - Brant (Bron: YouTube)

De onbetwiste nummer één in het lichtvlieggewicht (-49,0kg) is Ken Shiro en ook hij mocht voor zijn thuispubliek vechten. De Japanner (15-0, 8 KO's) vocht tegen Jonathan Taconing (28-3, 22 KO's) uit de Filipijnen met als inzet Shiro's WBC-wereldtitel, die hij al voor de zesde keer verdedigde. Shiro domineerde het gevecht en in de vierde ronde maakte hij het af. Taconing dacht nog wel verder te kunnen, maar de scheidsrechter zei nee en The Amazing Boy blijft de wereldkampioen.

Shiro - Taconing (Bron: YouTube)