Thuisland Engeland zegeviert tegen AustraliŽ en staat in finale WK cricket

Engeland staat in de finale van het wereldkampioenschap cricket. Op het Edgbaston Cricket Ground in Birmingham werd Australië met acht wickets verslagen. In de finale treffen ze Nieuw-Zeeland, dat een dag eerder afrekende met India. Beide finalisten zijn nog nooit wereldkampioen geworden. 

Australië begon met batten, maar bowlers Chris Woakes en Jofra Archer zorgden ervoor dat de Aussies zeven overs al drie wickets kwijt waren. Steve Smith bracht nog 85 runs binnen en bracht mede het totaal op 223 runs all out. 

224 was een haalbaar doel voor Engeland. Jason Roy en Jonny Bairstow zorgen ervoor dat al 124 runs binnen waren voordat het eerste wicket viel. Joe Root en Eoin Morgan maakten het karwei af met nog 17.5 overs te gaan. Engeland staat voor het eerst in 27 jaar weer in de WK-finale.

Nieuw-Zeeland haalde vier jaar geleden ook de finale. Toen werd er verloren van Australië. De finale is zondag op het heilige gras van Lords. Mocht de regen het veld onbespeelbaar maken, dan staat maandag gepland als reservedag.