Schuurs sneuvelt in kwartfinales Wimbledon, Koolhof en Middelkoop dubbelen door

Tennisster Demi Schuurs is in de kwartfinales van het damesdubbelspel op Wimbledon uitgeschakeld. Samen met haar Duitse partner Anna-Lena Grönefeld was ze als achtste geplaatst, maar de Tsjechische titelverdedigsters Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova (2) waren te sterk: 2-6, 6-7 (1), nadat Schuurs en Grönefeld in set twee op 5-4 nog twee setpoints weggaven.

In het gemengd dubbelspel plaatste Matwé Middelkoop zich voor de kwartfinales. Met de Chinese Yang Zhaoxuan klopte hij de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell en de Amerikaanse Jennifer Brady in een duel waarin het flink op en neer ging. In set twee gaven ze een vroege break weg, in de derde set maakten Middelkoop en Yang die juist ongedaan, waarna ze het met twee breaks afmaakten: 6-2, 6-7 (5), 6-4.

Daniell's huidige en Middelkoop's vorige dubbelpartner, Wesley Koolhof, staat ook bij de laatste acht en wel met de 43-jarige Tsjechische Kveta Peschke. Het als vijfde geplaatste duo rekende in de achtste finales af met de Pakistaan Aisam-ul-Haq Qureshi en diens Oekraïnse partner Nadiia Kichenok, die het Koolhof en Peschke alleen in de eerste set echt moeilijk konden maken: 7-6 (5), 6-4.

Het 'Dream Team' ligt er overigens uit. Serena Williams en Andy Murray bleken niet opgewassen tegen de als eerste geplaatste Braziliaan Bruno Soares en de Amerikaanse Nicole Melichar: 6-3, 4-6, 6-2.