FOK! Wat een weer: na wat uitgebreidere regen komen er morgen slechts lokaal buien

Hallo!  

Dat was gisteren zowaar eens een dagje zonder zon. Dat is ook wel eens fijn. Nog beter was, althans voor de liefhebber, dat het ook geruime tijd licht regende. De hoeveelheden waren niet bijster groot, maar voor de planten is die paar millimeter ideaal. Over het algemeen viel er tot maximaal 5 mm in den lande. In het oosten scheen eerst de zon nog even. Daar kwam het kwik aan het begin van de middag nog op 22 graden uit. In de regen was het gewoon fris te noemen met slechts 15 tot 17 graden.

Vandaag starten we dan nog bewolkt, maar in de loop van de ochtend klaart het vanuit het zuidwesten deels op. In het binnenland blijft er nog voldoende bewolking over. In het westen verwacht ik in de middag brede opklaringen en daar blijft het dan ook droog. Hoe oostelijker je gaat, hoe groter de kans op een enkele bui. Kan een pittige zijn en onweer is daarbij mogelijk. Het wordt wel duidelijk wat zachter dan vandaag met maxima van 20 tot 25 graden.

Morgen buien in het binnenland en droog weer aan zee. 

Tot ziens!  

Haas en Scholekster (Foto: KlapMongeaul)
Een haas en een scholekster. Beide beducht voor gevaar in de polder van Eemnes. (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.