Nintendo Switch Lite aangekondigd

Nintendo heeft de eerste herziene versie van Nintendo Switch aangekondigd. Nintendo Switch Lite, zoals het apparaat heet, heeft een focus op handheldgaming.

Nintendo Switch Lite wordt in drie kleuren uitgegeven: Grijs, Geel en Turkoois. Het apparaat weeg minder (275 gram vs. 297 gram) en is iets kleiner dan de originele versie (91,1mm x 208mm x 13,9mm vs. 102mm x 239mm x 13,9mm). De resolutie van het scherm blijft gelijk (1280 x 720 LCD), maar is met 5.5 inch iets kleiner. Doordat de focus ligt op handheldgaming is de console niet via een dock te verbinden aan een televisie.

Ook zijn functies als HD Rumble en de IR Motion Camera verwijderd. Nintendo Switch Lite vormt één geheel en bevat geen afneembare Joy-Con. Dit betekent dat je voor games als 1-2 Switch, een game die losse Joy-Con vereist, de controllers er los bij zou moeten kopen. Nintendo Switch Lite bevat wel een traditionele vierpuntstoets.

Nintendo Switch Lite wordt 20 september op de markt gebracht voor een prijs van 199 dollar. Een prijs in euro's is helaas nog niet bekend, maar ligt waarschijnlijk ook in de buurt van 199 euro.

Nintendo Switch Lite Geel