Weer WK-finale rallycrosser Abbring, Zweed stunt voor thuispubliek

In het Zweedse Höljes heeft rallycrosser Sebastian Eriksson de zesde wedstrijd van het jaar gewonnen. Dat was een flinke stunt: hij doet slechts sporadisch mee op dit niveau, dit was pas zijn vierde start in het WK, hoewel hij in de Global RallyCross wel meer ervaring heeft.

Met zijn Ford Fiesta MK8 lag Eriksson al snel aan de leiding, voor Peugeot-coureur Kevin Hansen. De overige vier finalisten, waaronder de Nederlander Kevin Abbring (Skoda), namen gelijk in de eerste ronde de joker lap al tot zich en deden dat met flink wat getouwtrek. Eriksson en Kevin Hansen konden zo een gaatje slaan en laatstgenoemde pakte de joker lap in ronde twee, waarbij hij achter broer en WK-leider Timmy terechtkwam.

Dat duurde dan weer niet lang: Timmy kreeg een lekke band en viel terug naar de zesde plek. Eriksson wist bij zijn joker lap de leiding te houden, maar Kevin Hansen sloot aan en na een bijzonder spannend duel - waarin Eriksson nog bijna in de rondte werd geduwd - hield de Zweed het vol om zo zijn eerste zege ooit te pakken, voor Hansen. De derde plek ging naar de Let Reinis Nitiss, zijn eerste podiumplek sinds 2015, het jaar na zijn derde plek in de eindstand van het WK.

Abbring eindigde net als bij de vorige race op een uiterst verdienstelijke vierde plaats, door een mooi duel met de Finse topper Niclas Grönholm nipt te winnen.

De finale op de Höljesbanan (Bron: YouTube)