Dubbelaars Rojer en Koolhof sneuvelen in kwartfinales Wimbledon

Tennisser Jean-Julien Rojer is op Wimbledon uitgeschakeld in de kwartfinales van het dubbelspel. Samen met zijn Roemeense kompaan Horia Tecau ging de Nederlander onderuit tegen de als tweede geplaatste Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah.

De als vijfde geplaatste Wimbledon-winnaars van 2015 verloren de eerste set, maar sloegen vervolgens terug en pakten set drie in een spannende tiebreak. Cabal en Farah wonnen het vierde bedrijf, waarna een spannende vijfde set gespeeld moest worden, waarin het tot het gaatje ging.

Op 6-5 kregen Rojer en Tecau hun eerste twee matchpoint, maar de Roemeen sloeg de eerste het net in en de tweede het veld uit. Ook een derde matchpoint mocht niet baten, maar in de volgende Colombiaanse servicegame zorgde een geweldige return van Rojer voor matchpoint nummer vier.

Ook die ging echter mis, net als het matchpoint dat gelijk daarna kwam. In de volgende paar games was het even rustig, tot Rojer en Tecau op 9-9 hun service inleverden. De Colombianen bleken een stuk daadkrachtiger en serveerden het met een lovegame na ruim 4,5 uur direct uit: 4-6, 6-, 7-6 (8), 4-6, 9-11.

Wesley Koolhof stond met zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell in zijn eerste Grand Slam-kwartfinale, maar daar bleef het bij. De Kroaat Ivan Dodig en de Slowaak Filip Polasek bleken alleen in de tweede set te pakken en dat lukte niet: 2-6, 6-7 (1), 3-6.

De nummers één van de plaatsingslijst, de Pool Lukasz Kubot en de Braziliaan Marcelo Melo, liggen er overigens ook uit. Het topduo was niet opgewassen tegen de Fransen Nicolas Mahut en Edouard Roger-Vasselin: 7-6 (3), 6-7 (5), 6-3, 6-3.